A danas tucanje jajima – ONLAJN!

Ove godine uzmite titulu u tucanju jajima – uživo, ali i onlajn – igrajte Egg Smash sa prijateljima!

I sami znate, situacija u kojoj se nalazimo odlaže ne samo normalan način života, već i tradicionalnu proslavu praznika.

Kako je tucanje jajima jedan od omiljenih porodičnih običaja za vreme praznika, studenti su odlučili da ne dozvole virusu da nam oduzme Uskrs!

Predstavljamo vam mobilnu igru EGG SMASH, u kojoj je prvi put moguće tucanje jajima na daljinu!

Grupa studenata iz Novog Sada, okupljena u We are the FUTURE of IT organizaciji, svoju ideju realizovala je u saradnji sa IT kompanijom Crystal Pigeon, čiji su osnivači, takođe – studenti. Zajedno su kreirali igru, pomoću koje je moguće dekorisati svoje jaje, izazvati prijatelje na tucanje jajima čak i na drugom kraju sveta!

Odabirom željenih boja ili fotografije svako može da osmisli svoje jaje da bude drugačije, a za one koji su se služili drvenim i nalivenim jajima u ovom okršaju, imamo loše vesti – ona nisu u ponudi. Igra je fer, a pobeda još slađa! Pobedniku se pridružuje protivnikovo jaje u njegovu kolekciju, a pobednička i druga jaja, koja je kreirao može više puta koristiti. Osim toga što možete da se takmičite sa prijateljima i porodicom, svaki korisnik se rangira na globalnoj rang listi.

Ko zna, možda se ispostavi da ste baš vi svetski šampion ove igre?!

Igra je kreirana za Android i iOS, a preuzmite je na linku.

Kako je Egg Smash nastao

Porazgovarali smo sa jednim od tvoraca Egg Smash igre, Aleksom Komosarom, koji nam je rekao kako su došli do ove zanimljive ideje i kako je proteklo pretvaranje ideje u Egg Smash.

Na izradi aplikacije radimo od 1. aprila, pa nismo imali baš mnogo vremena da realizujemo sve što smo zamislili, ali cilj nam je bio da unesemo barem malo radosti u zatvorene domove“, rekao nam je Aleksa.

Na ideju smo došli gledajući fotografije prethodnih porodičnih okupljanja za Uskrs, i znajući da ove godine nećemo biti u mogućnosti da se družimo, počeli smo da razmišljamo kako bismo mogli da prevaziđemo ovaj problem. Povela se diskusija o tome i, eto, rodila se ideja pravljenja igre. Nakon toga, okupili smo tim i sve brzo sredili. Koliko smo malo vremena imali, govori i činjenica da i dalje čekamo odobrenje poslednje verzije kompanije Apple“.

S obzirom na to da Srbija još uvek čeka da se njena zastava zvanično zavijori na Apple.com sajtu tj. da Srbija i zvanično dobije AppStore podršku, moglo bi se desiti da i jedno i drugo stignu istovremeno – nadamo se pre Uskrsa 😉

Na razvoju igre je radilo 15 studenata, rekao nam je Aleksa, a većina ih je sa smera Inženjerstvo informacionih sistema novosadskog Fakulteta tehničkih nauka. Pomogla su im i dva studenta grafičkog dizajna i još tri studenta inženjerskog menadžmenta, svi sa Fakulteta tehničkih nauka, takođe.

Organizacija studenata We are the FUTURE of IT već četvrtu godinu organizuje istoimenu konferenciju na Zlatiboru. Pored toga, radime na još nekoliko lokalnih programa, od kojih jedan planiraju da pokrenu  nakon uskršnjih praznika. U pitanju su kratki i zanimljivi kursevi programiranja, koje će držati isključivo studenti, i naravno biće besplatni. Cilj ovog projekta je da se kroz rad omogući kolegama studentima da se dodatno usavršavaju u oblastima, koje ih zanimaju, kao i da spoje studente i kompanije.

Ukoliko vam se dopada ono što radi ova zanimljiva studentska organizacija – potražite ih već sad!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here