Apple razmatra iTunes aplikaciju za Android uređaje

672

Jasno je da je Apple na vrhu kada je riječ o digitalnoj prodavnici muzike iTunes.

iTunes Android

Vremenom, sa izlaskom novih servisa koji su dostpuni na više platformi iTunes polako pada i gubi na konstantnom vrhu populatnosti. Ovo može biti jedan od razloga zašto uveliko kruže glasine da Apple priprema iTunes aplikaciju koja će biti dostupna za Android pametne telefone.

Apple je pokrenuo iTunes Radio servis u 2013. godini kao dio iTunes 11.1 verzije, ali servis je davao korisnicima jako malo prostora da kontrolišu koju muziku žele da čuju. Kako Billboard prenosi, preko neimenovanog izvora, Apple je uveliko u pregovorima sa muzičkim izdavačima o ponudi iTunes Radio servisa koji bi funkcionisao na pricipu Spotify gdje bi korisnici plaćali mjesečno i imali neograničen pristup muzici kroz iTunes. Vodeći se istim izvorom, Billboard piše kako Apple razmatra opciju da iTunes Radio bude zasebna aplikacija od iTunes aplikacije.

Takođe, članak naglašava da Apple konačno uveliko radi na aplikaciji koja će sve ove funkcije imati i biti dostupna za Android telefone i tablet uređaje, time bi Apple uveliko zavladao i Android platformom što se tiče muzičkog servisa.

Izvor: itkmne.com

Prokomentarišite