Bravo za naše mlade pametne ljude

Najbolja aplikacija nastala na dvodnevnom takmičenju koje je završeno danas na Metropoliten Univerzitetu u Nišu je “Catch Code” koja rešava problem kodiranja poruka na mobilnom telefonu i čini ih dostupnim samo jednom korisniku.

Catch Code

Takmčenje je trajalo dva dana u toku kojih je 15 četvoročlanih ekipa, primenjujući znanje tehnike, ali i uz poznavanje savremenih tehnologija sa stanovišta korisnika mlađe generacije, imalo zadatak da napravi idejno rešenje aplikacije koja će biti tehnički realizovana u Microsoftu i primenjena u svakodnevnom životu.

Žiri sastavljen od profesora sa ovog univerziteta i predstavnika Microsofta, koji je dao tehničku podršku, proglasila je tri najbolje ekipe koje su napravile tri najbolje aplikacije.

Rektor Univerziteta Metropoliten Dragan Domazer je rekao da će Univeritet nagraditi kreativnost studenata i da će najbolji dobiti stipendije, odnosno besplatan nastavak studiranja.

“Očekujemo da će i nakon završetka tehničke izrade aplikacija ovi studenti dobiti i Microsoftove nagrade u skladu sa njihovim kriterijumima”, rekao Domazet

Siniša Perović, predstavnik Microsofta koji je bio jedan od mentora na ovom takmičenju, kaže da će u naredna dva meseca ovde nastale aplikacije biti i tehničcki realizovane.

“Mentori će ostati u kontaktu sa svim ekipama, tako da će im pomoći da te aplikacije zaista naprave”, rekao je Perović i precizirao da je pred ovim mladim ljudima bio zadatak da naprave aplikacije koje će njima pomoći da reše neki svoj konkretan problem.

Milena Stojanović, predstavnica pobedničke ekipe, kaže da njoj i njenim kolegama mnogo znači ovo takmičenje, pre svega zato što su dobili stipendije za besplatno studiranje na ovom fakultetu.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here