Call of Duty će uraditi nešto što još nismo videli

Kreatori predstojeće igre iz hit serijala, Call of Duty, koja je opet smeštena u Drugi svetski rat, kažu da će njihova igra sadržati aspekte do sada neviđene u igrama iztog ratnog perioda.

Call of Duty: WWII treba da bude jedna od najvećih igara ove godine, a nakon intervjua sa dvojicom ključnih ljudi Sledgehammer Games-a, saznajemo da ovaj studio planira da uradi nešto što nijedna igra pre nje nije uradila.

Dok su pričali o igri, direktor Sledgehammer studija, Glen Skofild zajedno sa suosnivačem Majklom Kondrijem potvrdili su neke od poznatih misija iz Drugog svetskog rata koje će fanovi moći da iskuse u toku nove igre.

Spomenuli su da će se u igri naći invazija u Normandiji, borbe u Belgiji (Battle of the Bulge) i momenti savezničkih trupa u Parizu, ali i još jedna lokacija, koja je zainteresovala gejmere.

Spomenuli su da će Call of Duty prikazati Operaciju Kobra, koja je slomila otpor Nemaca u Normandiji nekoliko nedelja nakon iskrcavanja, i koja je počela najmasovnijim bombardovanjem u ljudskoj istoriji, kada su 3.000 američkih aviona bacali bombe po nacističkim trupama.

Ako igra zaista uključi misije povezane sa Operacijom Kobra, to će biti prvi put, u velikoj listi igara smeštenih u Drugi svetski rat, da je jedna igra pokušala da rekonstruiše poznatu misiju.

Šefovi novog Call of Duty-ja reklamiraju malo svoju igru pred E3 2017, pa iako je njihovo prvo otkrivanje igre dalo fanovima datum izlaska i prvi video, kao i detalje o novim WWII zombi modu, još informacija se pojavilo tu i tamo.

Na primer, informacije o ženama u multiplayer modu, ograničenom sprintovanju i najnoviji podaci o opciji gejmpleja koja se takođe neće pojaviti u igri, a to je da u kampanji nećete moći igrati kao pripadnik Sile Osovine.

Ovo ne bi trebalo biti iznenađujuće jer su iz Sledgehammer studija objavili da nemaju nameru da glorifikuju zle nacističke ubice u svojoj igri, prenosi DailyStar.

Naravno, u multiplayer modu jedna strana će očigledno biti Nemačka, mada iz studija kažu da je: “Velika razlika koju Nemci još uvek prave je ona između nemačke vojske i nacista.” Tako da u igri u multiplayer modu, možemo očekivati pripadnike Wehrmacht-a ali ne i SS trupe i ostale nacističke formacije.

Direktor studija je na kraju dodao: “Ne želim da previše ulazim u naraciju igre, ali dovoljno je reći da postoji fluks u ljudskoj istoriji zbog uticaja zverstava počinjenih u ratu, a mi želimo da ispričamo celu priču.”

Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here