Detaljniji pregled tableta Nexus 7

Ako redovno pratite naš portal, onda ste bili u prilici da saznate da nam stiže Nexus 7, Google-ov pristupačan tablet. Nismo Vam dali mnogo informacija o njemu jer ni sami nismo uspeli da saznamo nešto više, ali sada imate priliku da saznate sve o njemu, i dobre i loše strane tableta Nexus 7.

Njegova cena zavisi od unutrašnje memorije. Ako se odlučite za model sa 8GB njegova cena je $200, dok je model sa 16GB $250. Što se tiče procesora, opremljen je NVIDIA Tegra 3 koji radi na 1.3GHz, a operativni sistem je najnovija verzija Androida, Android 4.1 Jelly Bean. Nexus 7 ima IPS LCD displej od 7”, sa rezolucijom 1280×800 i gustinom piksela 216DPI. Ima 1GB RAM memorije, a kao što smo već spomenuli na početku postoje modeli sa 8 i 16 GB unutrašnje memorije. Ovaj tablet ima samo prednju kameru koja ima 1.2 MP. Baterija je solidna sa 4235mAh. Od portova, ima samo mUSB. Devljina Nexus 7 je 10.5 mm, a težina 340 g.
Jedna od vrlina Nexus 7 je to što je jako brz, a garantujemo Vam da je brži od bilo kojeg Android tableta. Ovo može zahvaliti najnovijoj verziji Android OS. Veličina njegovog ekrana je po meni savršena jer su tableti od 10.1” preveliki i neudobni za držanje. Google je korisnički interfejsj u potpunosti prilagodio njegovoj veličini. Što se tiče kvaliteta same maske, s obzirom na to košta $200 kvalitet je solidan, a maska je čvrsta. Silikonski poklopac je mnogo funkcionalniji i deluje lepše od sjajne ili reljefne plastike. Ne treba zaboraviti da je njegova cena $200, što je nekome jedini kriterijum pri kupovini, a ono što dobijete je pre koštalo skoro duplo.
Ono manje dobro kod ovog tableta je to što je ekosistem za aplikacije na Android tabletima i dalje loš. Nadamo se da će to uskoro ispraviti, a dobra stvar je što dosta aplikacija za telefone ne izgleda tako loše na tabletima koji imaju ekran od 7”. Još jedna lošija strana je ekosistem za sadržaj u Play Store-u. Nemate neki izbor, a trebali bi se doraditi filteri i opcije za sortiranje, kao i prezentacija.
Kada sve saberemo i oduzmemo, Google i ASUS su odradili sjajan posao, a svi koju su u mogućnosti trebali bi da naruče ovaj revolucionarni uređaj.

2 KOMENTARA

  1. […] Detaljniji pregled tableta Nexus 7 by Članci Ako redovno pratite naš portal, onda ste bili u prilici da saznate da nam stiže Nexus 7, Google-ov pristupačan tablet. Nismo Vam dali mnogo informacija o njemu jer ni sami nismo uspeli da saznamo nešto više, ali sada imate priliku da saznate sve o njemu, i dobre i loše strane tableta Nexus 7. Njegova cena zavisi od unutrašnje memorije [Pročitaj više] […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here