Huawei P30 Lite

Kineska kompanija Huawei zaokružila je ponudu telefona svoj e P30 serije na domaćem tržištu. Posle premijum modela P30 i P30 Pro, stigao je i njihov “najmlađi brat” – Huawei P30 Lite.

“Najslabiji” P30 je uređaj više srednje klase koja je, zahvaljujući prethodnim Lite izdanjima premijum modela, stekla priličnu popularnost.

To su telefoni koji za znatno manje novca od osnovnog i top modela, kupcima nude “felgšip” dizajn i karakteristike koje su u samom vrhu za tu klasu. Neke od specifikacija ovakvih modela potiču direktno sa premijum uređaja iste serije.

Huawei P30 Lite je pametni telefon sa ravnim displejem dijagonale 6,15 inča, rezolucije 2.312 x 1.080 piksela (72 dpi), sa pokrivenošću ekrana od 80 odsto.

Pokreće ga dobro poznati Kirin 710 procesor, a dolazi u konfiguraciji od 4 ili 6GB RAM memorije i 128GB prostora za skladištenje podataka. Internu memoriju je moguće proširiti do 1TB pomoću microSD memorijskih kartica.

Kada se sistem kamera u pitanju, proizviđač navodi da P30 Lite “fotografiju ultra-visoke rezolucije podiže na novi, do sada neviđeni nivo” za svoju klasu.

Uređaj poseduje sistem od tri kamere: glavnu od 48MP (f/1.8), ultrawide od 8MP i treću sa senzorom od 2MP (f/2.4) za efekat dubine. (Postoji i model sa glavnim senzorom od 24MP.)

Prednja selfi kamera, smeštena u mali “notch” na sredini ekrana, opremljena je senzorom od 24MP (f/2.0).

Huawei P30 Lite dolazi sa Android 9 Pie opreativnim sistemom i EMUI 9.0.1 interfejsom. Uređaj napaja baterija kapaciteta 3.340 mAh, koja se puni pomoću brzog punjača od 18W.

Za razliku od “starije braće”, Huawei P30 Lite ima standardni ulaz za slušalice prečnika 3,5 milimetara, kao i ugrađen radio.

Budući kupci telefona P30 Lite moći će da izaberu između tri različite boje telefona: Midnight Black, Pearl White i Peacock Blue.

Huawei P30 Lite se prodaje u Srbiji kod svih mobilnih operatera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here