Motorola Xoom 2

Iako se originalna Motorola Xoom istakla kao prvi veliki tablet koji je imao podršku Google-a, ne može se reći da je u samom vrhu Android tableta.

Ubrzo ju je nadmašio tablet poput Samsung Galaxy Tab 10.1 koji je direktna konkurencija iPad-u 2, a Asus Eee Pad Slider i Asus Eee Pad Transformer su pokazali šta stvarno mogu Android tableti i zašto su toliko drugačiji od ostalih.
Međutim, ne može se poreći činjenica da je Xoom imao i neke dobre karakteristike, pa je Motorola odlučila da ga dotera i sada je izbacila na tržište.
Iako su urađene neke promene što se tiče softwer-a, najveće se promene mogu uočiti u dizajnu tableta. Motorola je izgleda odlučila da se ugleda na iPad 2 pa zato Xoom 2 ima isti tanki profil kao i iPad 2. Oba tableta imaju debljinu od 8.8mm, dok je Xoom 2 sa 599 g za 2 g lakši od Apple-ovog tableta.
Što se tiče softvera i unutrašnjih promena, dual-core procesor kod Xoom-a je imao 1 GHz, a kod Xoom 2 je pojačan 1.2 GHz, pa samim tim Android 3.2 mnogo bolje radi. Ova verzija nažalost nema Android 4.0 Ice Cream Sandwich, zbog čega će korisnici ovog tableta biti nezadovoljni i ljubomorni na one koji imaju noviju verziju.
Ekran je ostao isti: 1280 x 800 piksela na 10.1” displeju. Ovo je IPS panel, tako da mu je preglednost iz svih uglova odlična, a to je ono što svi očekujemo da ima svaki dobar tablet.
Xoom 2 ima 1GB RAM-a, kako bi izvršavanje više zadataka bilo olakšano, a ima i 16 GB ugrađene memorije.
Ono što predstavlja veliko iznenađenje je činjenica da se memorija ne može proširiti sa microSD karticom, iako se sa strane nalazi poklopac za koji biste pretpostavili da služi za memorijsku karticu.
Ovaj tablet nema 3G, iako ima GPS čip.
Kamera na poleđini može snimiti video zapise od 720p i fotografije od 5 megapiksela, dok prednja kamera ima 1.3 megapiksela.

Iako Xoom 2 i iPad2 imaju istu debljinu, nije isti osećaj kada ih držite u rukama zato što imaju različit oblik. Xoom 2 ima široki displej 16:10, a kod iPad-a je 4:3.
To znači da kada ga držite uspravno, udobniji je za držanje u jednoj ruci zato što nije jako širok.
Xoom 2 ima zaobljene ivice oko ekrana pa tako sakrivaju tioke kada ga držite ispred sebe. Kada ga držite vodoravno, kamera je na vrhu, sa desne strane je Sleep/Wake tipka i tipke za podešavanje jačine zvuka, a na vrhu je 3.5 mm priključak za slušalice. Na dnu se nalazi ulaz za USB i micro-HDMI. Poleđina kod Xoom je napravljena od plastike koje je matirana na ivicama, a u sredini je malo sjajnija i ima metalik izgled. Zbog te matirane plastike, tablet lepo leži u ruci i lak je za rukovanje, a zbog metalik boje izgleda prefinjeno i elegantno.
Kvalitet mu je pomalo razočaravajuć. Ne kažemo da ćete imati osećaj kao da će se Xoom 2 raspasti ili nešto slično, ali je zadnji deo pomalo nestabilan. Kad god ga malo pritisnete osetite kako se pomera.

Ovaj nedostatak ne utiče na rukovanje tabletom, a možda to i nećete primeniti, sve zavisi kako držite tablet.
Ekran jako privlači prašinu i prljavštinu, čak i više nego što je to slučaj sa drugim tabletima. Brzo se uprlja, umasti od prstiju.
Što se tiče cene, izgleda da će se prodavati za £390.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here