Najbolji Android postaje Windows Phone

Već neko vreme kruže priče kako će se pojaviti odličan Windows Phone, a pojavila se i slika telefona!

verizon_m8_windows_phone_leak_tall

Američki operater Verzizon navodno je, slučajno, objavio sliku novog Windows Phone telefona, a on je, verovali ili ne HTC One M8, jedan od najboljih Android telefona. Telo telefona je identično, i karakteristike su preslikane ali unutar njega ne kuca Android srce nego srce Windows Phone 8.1 OS sa GDR1 tj. Update 1 dopunom.

Sve ovo doprinosi tome da će ovaj WP telefon imati karakteristike koje još nisu viđene na nekim drugim WP telefonima kao npr.

– žive mape
– nova plaikacija za muziku i video
– tasteri koji se mogu sakriti itd.

Posle svih karakteristika u koje spada i Full HD displej od 5 inča, metalno telo, HTC One W8 će definitivno poneti titulu najboljeg Windows Phone telefona.

Po nekim informacija predstavljanje telefona će biti krajem avgusta, a premijera tokom IFA sajma u Berlinu.

Kompanija HTC se pre nekoliko godina suočila sa ogromnim gubicima useld velikog pada prodaje svojih uređaja. Samsung je nemilosrdno gazio sve pred sobom i činilo se da HTC ide direktno u bankrot. Jedan jedini model telefona, fantastičnog izgleda, izrade i kvaliteta, ironično nazvan HTC ONE, “izvukao” je prodaju čitave kompanije i vratio je na noge.

Godinu dana kasnije, u Martu 2014 predstavljena je nova verzija ovog sjajnog Android telefona – HTC ONE (M8). Prodaja novog modela, barem po rečima zvaničnika HTC-a, takođe ide sjajno. Dugo se suškalo o Windows Phone verziji ovog telefona, a sve glasine su počele još za vreme Builda 2014 u San Franciscu kada je predstavljen Windows Phone 8.1.

Sa velikim oduševljenjem, danas vam predstavljamo fotografiju novog HTC ONE W8 uređaja, koji će u hardverskom smislu biti identičan Android verziji (što je zaista sjajno). Slika potiče sa servera američkog mobilnog operatera Verizon, koji već godinama ima naviku “slučajnog curenja” fotografija.

HTC je već najavio događaj za novinare 19. Avgusta, kada se očekuje zvanična najava novog Windows Phone telefona, koji će najpre biti dostupan upravo na Verizon američkoj mreži. Međutim, na GSM Global Certification Forumu (koji predstavlja partnerstvo između mobilnih operatera i proizvođača na kome se praktično uređaji testiraju kako bi se omogućilo njihovo funkcionisanje na različitim mobilnim mrežama i frekvencijama) pojavila se specifikacija sa evropskim frekvencijama. To može da znači samo jedno – HTC testira uređaj kako bi eventualno u jednom trenutku pustio i njegovu internacionalnu verziju (kojoj se svi nadamo).

Na kraju, ostaje da sačekamo 19ti avgust kada će sve biti mnogo jasnije. Sama fotografija otkriva i nekoliko interesantnih detalja, da li ste ih primetili?! HTC Camera app, TV App su samo neke od novosti koje nas očekuju, uključujući i virtuelnu dugmad kao na Nokia Lumia 630.

Izvor: wp-Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here