Potvrđeno: Srbin je najveći zlikovac GTA serijala!

Najveća GTA polemika na Balkanu je rešena: Niko Belić je Srbin!

Grand Theft Auto IV je izašao 2008. godine, i od tada je klasik. Sa svojom odličnom grafikom, dizajnom sveta, gejmplejom i pričom, ovo je igra koju su igrali, ali i dalje igraju milioni. Igrači sa Balkana, međutim, su imali još jedan razlog za interesovanje oko ove igre, a to je glavni lik: mutan tip, lak na obaraču, više zlikovac nego heroj, sa čudnim naglaskom i interesantnim poreklom.

To poreklo je, kako stvari i bivaju na našem području, veoma polarizujuća tema. Neki su, naravno tvrdili da je Niko Belić, kako se zove protagonista, Srbin, neko da je Hrvat, Bošnjak, jer kreatori igre nisu baš precizirali koje je nacionalnosti, samo da je došao iz ratom razorene Jugoslavije, da pronađe novi život u Americi (tako što će se napucavati sa mafijom, policijom i svima ostalima).

Sada su te sumnje raspršene, jer je predstavnik kompanije Rockstar, koja je zaslužna za celokupan GTA serijal, izvesni Nick S. u odgovoru nezadovoljnoj korisnici kojoj je smetalo što je glavni lik igre ruski vojnik, jer „Rusi žele da nas kontrolišu“ i koja je želela da se igra ukloni iz prodaje, otkrio da je Niko zaista Srbin, a ne Rus ili bilo koja druga nacionalnost, prenosi GameRant.

On joj je potom održao bukvicu zbog rasističkih i licemernih predrasuda, skrenuvši joj pažnju da je veliki broj zaposlenih u Rockstaru ruske nacionalnosti, kao i mnogih drugih, te joj dodelio ban od nedelju dana, sa pretnjom ako nastavi sa takvim ponašanjem, ta zabrana igranja biti permanentna.

Tako da su sve zablude sada raspršene, Niko je definitivno Srbin, i pridružuje se velikoj plejadi stereotipnih „zlih“ Srba, u filmovima i igrama. Nadamo se samo, da će se u nekom momentu, u nekom delu fikcije, pojaviti i neki opušteni, nasmejani Srbin, koji ne planira da puca na sve živo.

Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here