Samsung Galaxy S3

Galaxy S2 se pojavio na tržištu 2011. godine i tada je pokupio sve pohvale i najviše cene na raznim testovima. To i ne treba da bude čudno jer se Samsung potrudio da napravi uređaj koji ima snažan i sposoban procesor, a upakovan je u neverovatno tanko kućište sa odličnom kamerom.

Samsng Galaxy S3 još uvek nije izašao na tržište, a očekuje se da će to biti u aprilu ove godine s obzirom na to da se Galaxy S2 pojavio u aprilu 2011. Logično je da još uvek nije poznata ni tačna cena Galaxy S3, ali postoje neka nagađanja. Kada se pojavio u prodaji, S2 se prodavao za £500, a cena je ubrzo pala pa se pretpostavlja da će se isto desiti i sa Galaxy S3.

Samsung Galaxy S3 procesor

Samsung je objavio da rade na razvijanju dual-core Exynos 4212, dual-core ARM9 procesoru za koji tvrde da je za 30% efikasniji i brži od procesora u Galaxy S2. Nije sigurno da li će taj procesor biti ubačen u Galaxy S3, ali čak iako bude nešto slabiji S3 će ipak biti vrhunski telefon.

Samsung Galaxy S3 operativni sistem

Samsung će najverovatnije biti podržan Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Google je nedavno objavio 4.0.3 kod za koji kažu da će biti osnova Ice Cream Sandwich koda, tako da će ta verzija biti i kod Galaxy S3.
Očekujemo i da će Galaxy S 3 imati verziju Samsungovog TouchWiz korisničkog interfejsa, a zahvaljujući njemu će se razlikovati od “vanilla” Android 4.0 koji ima Galaxy Nexus.

Samsung Galaxy S3 memorija

Ovde nema nekih većih promena, imaće 1GB RAM-a pa će Android funkcionisati bez problema. Što se tiče ugrađene memorije, Galaxy Nexus je odbacio ulaz za SD karticu, pri čemu su samo korisnici verzije sa 16 GB dobili mogućnost proširivanja memorije. Ovo spominjemo jer postoji mogućnost da će i Galaxy S3 odbaciti ulaz za SD karticu.

Samsung Galaxy S3 display

Galaxy S2 je delovao ogromno sa ekranom od 4.3″, a posle njega smo videli još veće ekrane kod 4.7″ HTC Sensation XL, 4.65’’ Galaxy Nexus i ogromni 5.3″ Galaxy Note. Najnovije informacije o ekranu kod Galaxy S 3 kažu da će imati 4.8″ ekran, sa Full HD 1080p rezolucijom i razmerom ekrana 16:9.

Samsung Galaxy S3 kamera

Ono što ovde trebamo spomenuti su vesti koje dolaze od Samsungovog tima za razvoj snimanja i fotografisanja, a to je kamera za mobilne telefone od 16 megapiksela. Ona će moći da snima 60fps HD video snimke, dok će moći uslikati 30 fotografija u sekundi koje imaju 8.3 megapiksela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here