Samsung Galaxy S8 i S8+: Sve što bi trebalo znati

Novi Samsungovi premium modeli pametnih telefona – Galaxy S8 i S8+ dizajnirani su sa ciljem da učvrste vodeću poziciju svog proizvođača na tržištu.

Spoljašnjost nove S linije je malo drugačija od prethodne serije. Forma je izdužena, što znači da je aktuelni S8 nešto uži od njegovog rođaka – S7. Ivice su zaobljene, a prednja strana je skoro u celosti prekrivena tzv. Infinity displejem. Uprkos veličini ekrana od 5,8 inča, telefon lepo leži u ruci i, uglavnom, može da se koristi jednom rukom. Zbog izduženije forme, format je sa nekadašnjih 16:9 prešao na 18,5:9, sa rezolucijom 2960 x 1440 piksela – QuadHD+, kako navodi proizvođač. Displej Plus verzije je dijagonale 6,2 inča.

Uređaji su otporni na prašinu i vodu, dok ekran ima Corning Gorilla Glass zaštitu pete generacije.

Kao pripadnici S klase, ovi modeli mogu da se pohvale i posebnom identifikacijom – skenerom irisa, zbog čega je na prednjoj strani ugrađena dodatna mala kamera. Standardni skener otiska prsta smešten je na zadnjoj strani, pored primarne kamere i LED blica.
Samsung je ovaj put ponudio revolucionaran način korišćenja pametnog telefona koji omogućava lični, digitalni asistent – Bixby. Putem teksta, glasovnih komandi ili kamere možete upravljati uređajem i pretraživati, u skladu sa vašim potrebama i navikama. Pokreće se posebnim tasterom koji se nalazi na boku uređaja.

Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here