Sony Tablet S

Sony-u su trebale dve godine da uđe na tržište tableta, a za to vreme je svaki proizvođač bio u dosluhu sa svojom filijalom na Tajvanu koja je trebala da ispuni tržište tableta “smećem”. Takva situacija je za Sony predstavljala i pretnju i šansu.

Na tržištu postoje mnogi tableti koji ne zadovoljavaju standarde koje kupci zahtevaju, ali tu su i kompanije koje nude sjajne proizvode tako da je dosta široka ponuda Android tableta.
Svaki novi tablet koji se pojavi na tržištu se poredi sa iPad-om 2, koji je sinonim za najviši standard za dizajn i korisnost. Zatim tu su i Samsungove uzdanice Samsung Galaxy Tab 10.1 i Galaxy Tab 7.7 koji ima AMOLED display.
Od ostalih konkurenata najvažniji su Motorola Xoom kao i Asus Eee Pad Transformer, a uskoro će se na tržištu pojaviti i Eee Pad Slider.
Da bi ga neko primetio među ovim tabletima, Sony je morao da napravi nešto drugačije, a Sony Tablet S i tablet koji će se uskoro pojaviti Tablet P su upravo to – drugačiji.
Sony Tablet S je okrugao, klinastog oblika i izgleda kao da je napravljen od jednog, kompaktnog dela crne plastike. Jedna strana mu je malo deblja i ima zaobljene ivice.
Sony se potrudio da ovaj tablet ne izgleda kao svaki drugi koji je na tržištu, međutim svrha tog izgleda nije samo estetska i da bude lep na oko. Njegov osnovni cilj je da bude prijatan i udoban za rukovanje i da možete da ga lagodno koristite čak i kada je položen na stolu.

Njegov dizajn u obliku knjige Vam olakšava držanje u jednoj ruci što ga čini savršenim za čitanje knjiga na internetu ili za pretraživanje interneta.
Tablet S ima samo 600g, kao i iPad 2. Iako je napravljen od plastike, ne izgleda jeftino, a pozadina ima teksturu što olakšava držanje.
Što se tiče unutrašnjih karakteristika Sony-jev tablet ima dual-core Tegra 2 procesor koji radi na 1GHz, ima 1GB memorije, kapacitivni touchscreen i otvor za SD proširivanje.

Sony Tablet S ima u ponudi niz dodataka i po tome se ističe u masi tableta. Ima prednju i zadnju kameru, snimanje video zapisa i reprodukcija od 1080p, PlayStation sertifikat koji omogućava korisnicima pristup nizu ekskluzivnih igrica, kao i mnoštvo Sony-jevih aplikacija, a jedna od njih je i univerzalni daljinski upravljač za rukovanje Sony-jevim prozvodima.
U ponudi su dve verzije, sa 16GB i 32GB, a cena modela sa 16GB je £399.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here