Viber objašnjenje

Zašto su slike nakon slanja manje i lošije?

Pitali ste nas i otkrivamo vam razlog zašto su slike poslate kroz Viber aplikaciju manje nego one koje ste poslali… ALI i kako to da sprečite!

Viber je jedna od omiljenih IM (Instant Messaging) aplikacija i u Srbiji ima izuzetno veliki broj korisnika. U poslednje vreme putem društvenih mreža i u komentarima stiglo nam je dosta pitanja o tome zašto su neke slike koje pošaljete kroz Viber manje ili krzave u odnosu na slike koje vidite na svom telefonu pre slanja.

Raspitali smo se, pretražili Viber FAQ i evo odgovora!

Viber iz dva razloga smanjuje svaku sliku na veličinu od 250 KB prilikom slanja:

– zbog uštede internet podataka i
– da bi se slanje obavilo brže.

Dakle, slika koju šaljete preko Viber aplikacije imaće maksimalno 250 KB kad je pošaljete osobi koju odaberete.

Obratite pažnju na to da, ako šaljete slike koje bi trebalo da budu u visokoj rezoluciji koristite neki drugi način slanja ili ispratite savet dole.

Viber: Slanje slike pune rezolucije
Ako je cilj da primalac vidi sliku pune rezolucije odaberite opciju „Send file“, pa odaberite sliku u „Viber File Browseru“ koji će se pojaviti. Nakon što sliku pošaljete na taj način primaocu će se pojaviti link za preuzimanje priloga sa pregledom imena slike i njene veličine. Ipak, slanje slike na ovaj način neće je prikazati kao što je to slučaj sa direktnim slanjem iz galerije slike. Da biste videli sliku moraćete da uđete „u nju“, a potrošićete i nekoliko megabajta na njeno učitavanje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku!

Autor: mondo.rs, Marko Čavić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here